در جدیدترین بررسیهای انجام شده از وضعیت سرمایهگذاری خارجی در کشورهای مختلف جهان به نظر میرسد همچنان روند کاهشی این نوع سرمایهگذاری که از چند سال قبل آغاز شده بود، ادامه یافته است.
کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل(آنکتاد) در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد جذب سرمایه گذاری خارجی ایران در سال ۲۰۱۸ با افت ۳۰ درصدی نسبت به سال قبل از آن به ۳ میلیارد و ۴۸۰ میلیون دلار رسید.
وزیر اقتصاد و دارایی با تاکید بر نقش بیمه و بانک در "رونق تولید" گفت: این دو نهاد باید به شدت فضا را مناسب نمایند تا یک فعال اقتصادی با سهولت بیشتری وارد عمل شود.
یکی از مهمترین اولویت های دولت تدبیر و امید در سالهای اخیر با درک شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، توجه ویژه به جذب سرمایه گذاری خارجی با توجه به نقش آن در سرعت بخشی به روند رشد و توسعه بوده است.
مدیرکل سرمایه گذاری خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: میزان سرمایهگذاری مستقیم خارجی بخش صنعت، معدن و تجارت در دولت دوازدهم با ثبت رکوردی جدید، به مرز سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رسید.
رییس مرکز سرمایه گذاری خارجی اتاق بازرگانی تهران با استقبال از کاهش رتبه ریسک اعتباری کشور، این موضوع را عاملی برای افزایش امنیت سرمایه گذاری و فاینانسها خواند.
بررسی آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تصویب ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار انواع طرح های صنعتی، معدنی و تجاری در هیات سرمایه گذاری خارجی از ابتدای امسال تا پایان آذرماه است.
حجم کل سرمایهگذاری خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت تا پایان پاییز امسال معادل ۲.۷ میلیارد دلار بوده که در قیاس با رقم پنج میلیارد دلاری مدت مشابه سال قبل با افت ۴۶ درصدی روبرو شده است.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران گفت: در گذشته ۳ تا ۴ استان مدنظر سرمایه گذاران بود اما هم اکنون در بیشتر استان های کشور سرمایه گذاری خارجی صورت گرفته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بالغ بر ۱.۹ میلیارد دلار جذب سرمایهگذاری خارجی داشتیم و حدود ۴۰ درصد از منابع مصوب برای سرمایهگذاری خارجی به بار نشسته و به تولید رسیده است.
حجم کل سرمایهگذاری خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت طی هشت ماهه سال جاری معادل ۲.۱ میلیارد دلار بوده که در قیاس با رقم ۴.۸۳ میلیارد دلاری مدت مشابه پارسال با افت محسوسی روبرو شده است.